De Oude Mars 2

7722 HM, Dalfsen

Verkocht

+ meer
+ meer
+ meer
+ meer
+ meer

Kenmerken

Bouwjaar:
1960
Aantal kamers:
2
Isolatie:
Dakisolatie, Muurisolatie, Dubbel glas
Ligging:
Aan bosrand, Aan rustige weg, Buiten bebouwde kom
Verwarming:
Houtkachel
Woonoppervlakte:
56 m2
Aantal verdiepingen:
2
Warm water:
Geiser eigendom
Perceeloppervlakte:
2.400 m2
Garage:
Geen garage
Inhoud:
220 m3
Status:
Verkocht
Buitenruimte:
Tuin rondom

Omschrijving

Het bestaat nog! Een plekje zoals dit.

Op een bijzonder unieke plek, nabij de rivier De Vecht, ligt deze recreatiewoning. Op een perceel van 2400 m2 midden in de natuur. Letterlijk!

Via een onverharde weg, De Oude Mars, ligt dit lieflijke huis met recreatiebestemming tussen open weilanden en bospercelen nabij het landgoed Rechteren. Langs de woning loopt een oude Vechtarm waar speciaal een wal voor de ijsvogel gemaakt is. Hier huizen ’s zomers deze kwetterende vogeltjes, wat een waar genoegen is om naar te kijken en te luisteren vanaf een van de terrassen. Een eigen steiger hangt boven het water en biedt een heerlijk rustig plekje om te vertoeven.

De woning is gebaseerd op een fundering met stenen plint en verder in hout opgetrokken. De wanden en het dak zijn geïsoleerd en de vele raampartijen en openslaande deuren zijn voorzien van dubbel glas. De woning heeft een kruipruimte die droog is tenzij er een extreem hoge waterstand is. Door de ligging in de uiterwaarden van de Vecht kan bij hoog water in de winter de woning omringd worden.
Aan de noordzijde is een aangebouwde schuur met overkapping, waaronder men in de vroege ochtend kan genieten van de omringende natuur.
Op de begane grond zijn twee van elkaar af te scheiden (woon)kamers, een keuken, hal, toilet en badkamer aanwezig. Via een vaste trap is de bovenverdieping te bereiken waar ruimte is voor meerdere slaapplaatsen en berging achter de knieschotten. Het is niet hoog, maar wel praktisch.

Qua nutsvoorzieningen zijn water via een puls, ca. 5 m diep (geen drinkwater), gas middels flessen en riolering in de vorm van zinkputten aangelegd, echter geen stroom. Dit wordt door 4 zonnepanelen met accu’s opgewekt. Er is een 12 V installatie aanwezig voor licht en het oppompen van water. Ook is er een geiser voor warm water en een houtkachel.

Geniet u alvast van de foto’s en de 3D-tour te zien op een eigen minisite: deoudemars2.nl

Prijs is bieden vanaf!!!

Heeft u een vraag over deze woning?

Neem contact op

Locatie