Markeweg 22

7722 HD, Dalfsen

Verkocht

+ meer
+ meer
+ meer
+ meer
+ meer

Kenmerken

Bouwjaar:
1843
Aantal kamers:
6
Isolatie:
Dakisolatie, Grotendeels dubbelglas
Ligging:
Aan rustige weg, Beschutte ligging, Buiten bebouwde kom, In bosrijke omgeving, Landelijk gelegen
Aantal slaapkamers:
5
Verwarming:
C.V.-ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk
Woonoppervlakte:
235 m2
Aantal verdiepingen:
2
Warm water:
C.V.-ketel, Elektrische boiler eigendom
Perceeloppervlakte:
26.103 m2
Energielabel:
E
Garage:
Vrijstaand steen
Inhoud:
933 m3
Status:
Verkocht
Buitenruimte:
Tuin rondom

Omschrijving

Monumentale riet gedekte woonboerderij met stal en garage op ruim 2,6 ha eigen grond

Deze idyllische plek is er een met rust, omringd door de natuur met het gekwetter van vogels, huppelende konijnen en grazende reeën. Hier wonen is zoals ‘buiten wonen’ bedoeld is.

De boerderij is oorspronkelijk uit 1843, maar heeft een totale renovatie gehad in de 70’er jaren. Hierbij is zelfs vloerverwarming op de begane grond aangelegd onder de originele boeren plavuizen. Vooral de rieten daken, ook op de bijgebouwen, verkeren in een zeer goede staat en zijn goed onderhouden.
Bij binnenkomst in de woning stap je even terug in de tijd. Vooral de vertrekken aan de achterzijde, waaronder 3 slaapkamers, een badkamer en de keuken, zijn toe aan een goede opknapbeurt. De woonkamer daarentegen heeft door zijn grootte en hoogte een meer hedendaagse beleving. Hier kijk je naar het rieten dak, de oude gebinten en heeft u een prachtig uitzicht op de inrit van het erf.

Op de 1e verdieping zijn nog 2 slaapkamers en een 2e badkamer met zowel douche, wastafel en 3e toilet. Daarnaast is er een grote overloop en een aparte technische ruimte. Hierin zijn de verdeler van de vloerverwarming en de CV-ketel geplaatst.

Het erf is verdeeld in een afgeschermde vlindertuin met terras, oprit met wagenloods/carport voor meerdere auto’s, een dubbele garage met aparte (kantoor)ruimte, een paardenstal met grasland en twee overige kavels grasland waarvan 1 direct aan de overkant van de weg. De tuin is inclusief een nieuw aangelegde op afstand bedienbare sproei-installatie.

De woning is in 2008 op de gemeentelijke erfgoed lijst geplaatst door het architectuurhistorisch en situationeel belang.

Door het ontbreken van vooral technische informatie van dit object geldt bij de verkoop ” as is, where is”
Verder wordt de niet zelf-bewoningsclausule opgenomen.

Heeft u interesse in deze prachtig gelegen boerderij, neem dan alvast een digitaal kijkje met de 3D-tour op de mini-site markeweg22.nl en maak een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging om zelf te beleven wat deze locatie te bieden heeft.

Heeft u een vraag over deze woning?

Neem contact op

Locatie