Veerweg 2

7722 HK, Dalfsen

Verkocht

+ meer
+ meer
+ meer
+ meer
+ meer

Kenmerken

Bouwjaar:
1850
Aantal kamers:
6
Isolatie:
HR-glas
Ligging:
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Aantal slaapkamers:
5
Verwarming:
C.V.-ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Houtkachel
Woonoppervlakte:
149 m2
Aantal verdiepingen:
2
Warm water:
C.V.-ketel
Perceeloppervlakte:
3.820 m2
Energielabel:
C
Garage:
Carport
Inhoud:
741 m3
Status:
Verkocht
Buitenruimte:
Tuin rondom

Omschrijving

Deze woning heeft een eigen site. Neem een kijkje op veerweg2.nl

Woonboerderij met bijgebouwen op een unieke locatie

Deze in ongeveer 1850 gebouwde woonboerderij ligt nabij de rivier de Vecht. Precies daar waar een voet/fiets-veer nog altijd in gebruik is om de rivier over te steken. De Veerweg is dan ook een oorspronkelijke kleine boerenweg, die veelal door fietsers gebruikt wordt. Zo tussen de weilanden met uitzicht op een bosrand van het landgoed Rechteren is het dan ook idyllisch wonen.

De oorspronkelijke woning is grondig verbouwd. Hierbij zijn vele originele details bewaard gebleven. Waaronder de gebinten en de haard in de woonkamer met aansluitend de kleine kamertjes en de voorraadkelder. Op de verdieping is een grote ruimte direct onder de rieten kap.
Een groot pluspunt is dat alle voorzieningen op de begane grond aanwezig zijn. Zoals twee keukens, waarvan 1 woonkeuken, een badkamer, drie slaapkamers en twee kleine kamers aan de woonkamer.

Ook de oude hooiberg is nog aanwezig, maar inmiddels in gebruik als koeienstal met daarboven een ruimte waarbij de eigenaar plannen had een B&B te beginnen. Daarnaast heeft een tweede (hobby)schuur inmiddels ook boven een ruimte met dakkapellen. Ook dit is nog niet voltooid.
Een derde kapschuur geeft ruimte voor het parkeren van auto’s of andere gebruiksmogelijkheden.

Eventueel is er nog ca 1 hectare extra grond bij te koop of te huur waardoor dit perceel ook zeer geschikt is voor paardenliefhebbers.

Kortom, een object met vele opties, op een landelijke plek, waar in alle rust en privacy genoten kan worden. Met plaatsen als Dalfsen en Ommen op slechts enkele kilometers rijden.

Heeft u een vraag over deze woning?

Neem contact op

Locatie