Hammerweg 44

7731 AK, Ommen

€ 2.600.000,- k.k.

+ meer
+ meer
+ meer
+ meer
+ meer

Kenmerken

Bouwjaar:
1924
Aantal kamers:
9
Isolatie:
Gedeeltelijk dubbel glas
Ligging:
Beschutte ligging, Buiten bebouwde kom, In bosrijke omgeving
Aantal slaapkamers:
6
Verwarming:
C.V.-ketel, Open haard, Houtkachel
Woonoppervlakte:
835 m2
Aantal verdiepingen:
3
Warm water:
C.V.-ketel
Perceeloppervlakte:
70.390 m2
Garage:
Vrijstaand steen, Carport
Inhoud:
3.800 m3
Status:
Beschikbaar
Buitenruimte:
Tuin rondom

Omschrijving

“Hoeve Bargsigt”, Rijksmonumentaal landhuis met bijgebouw

Tussen de rivieren de Vecht en de Regge ligt dit landgoed in het coulisse landschap van de Sallandse Heuvelrug en staat geregistreerd onder de Natuurschoonwet en heeft een status als Rijksmonument.

Dit prachtige landhuis aan de zuidzijde van Ommen is onder architect T.A. Eschauzier gebouwd en ligt op een perceel van ruim 7 hectare eigen grond. Met de door Mien Ruys aangelegde veelzijdige tuin met tuinkamers, prieel, pergola en vijver en een eigen bos komt de Hoeve geheel tot zijn recht. Het totale perceel is licht glooiend en de villa is tegen en boven op de glooiing gebouwd, waardoor het hoogste punt een overzicht biedt over de tuin, het bos richting de Lemelerberg. Hier is de naam Bargsigt van afgeleid.

Naast het woonhuis staat een dubbele garage (2 auto’s) met schuur, waarin de sproei-installatie en overige tuingereedschappen en -voertuigen gestald staan. Uiteraard is er voldoende parkeergelegenheid op het erf aanwezig voor de garage waar ook de toegang is tot een eigen tennisveld met kunstgras. Een vaste tuinman zorgt voor de uitstekende staat van onderhoud van het landgoed.

De hoeve is in 1924 gebouwd en in 1936 vergroot met een vleugel geheel in stijl van de architect, die bekend staat om te bouwen met traditionele vormen en materialen en invloeden uit de boerderijbouw, waar de monumentale status aan is ontleend.
Details, zoals de luidklok tussen de schoorstenen, de inspringende veranda met Dorische zuilen met daarboven een balkon met balustrade, zijn daar uitingen van. Tevens hebben meerdere vertrekken de originele schouw en schoorsteen nog in werking, die de authentieke sfeer mede waarborgen. In de vleugel bevindt zich een complete bibliotheek met overdekt terras en daarboven een royale masterbedroom met walkin closet, luxe badkamer, turkse stoomcabine en balkon boven het terras.

In 1990 heeft de woning een ingrijpende verbouwing ondergaan, waarbij vooral ook technische aanpassingen naar de huidige normen zijn aangebracht, zoals een Cv-installatie, de elektrische installatie, een moderne keuken en hebben meerdere slaapkamers een eigen ingerichte badkamer.
De woning is zodanig ingedeeld dat er op de verschillende etages geleefd en geslapen kan worden met eventueel meerdere gasten.
In vertrekken zoals de woonkamer en eetkamer is er ruimte voor wel 20 personen. Ook de centrale keuken is daarnaar ingericht met diverse inbouwapparatuur, een kookeiland, veel kastruimte en natuurstenen aanrechtblad.

Met de vele royale gezamenlijke ruimtes en 4 ruime slaapkamers met elk een eigen badkamer is de woning zeer geschikt voor het ontvangen van gasten. Daarnaast is er nog een kantoor en slaapruimte op de zolderverdieping. Hierdoor voorziet deze comfortabele woning met 835 m2 woonoppervlak in vele behoeften.

Om een goed overzicht te krijgen van deze unieke villa, verwijzen wij u naar de mini-site landgoedhoevebargsigt.nl. Hiermee neemt u alvast een voorproefje van de woning door middel van de foto’s, een 3D-tour en een drone-opname.

Voor het werkelijk ervaren en het gevoel te krijgen wat het betekent om op Hoeve Bargsigt te verblijven nodigen wij u uit voor een persoonlijke rondleiding. Alleen dan ervaart u, omarmd door de natuur, de rust en de ruimte, het optimale gevoel van privacy.

Heeft u een vraag over deze woning?

Neem contact op

Locatie