Balkerweg 75

7739 PT, Vinkenbuurt

Verkocht

+ meer
+ meer
+ meer
+ meer
+ meer

Kenmerken

Bouwjaar:
1865
Aantal kamers:
7
Isolatie:
Dubbel glas
Ligging:
Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Aantal slaapkamers:
3
Verwarming:
C.V.-ketel, Hete lucht verwarming, Open haard
Woonoppervlakte:
234 m2
Aantal verdiepingen:
4
Warm water:
C.V.-ketel
Perceeloppervlakte:
5.020 m2
Energielabel:
G
Garage:
Vrijstaand hout
Inhoud:
800 m3
Status:
Verkocht
Buitenruimte:
Tuin rondom

Omschrijving

Een sfeervol landhuis in een prachtige omgeving op een unieke locatie!

Dit stijlvolle landhuis uit 1865 met prachtige tuin, omheind door oude bomen, houtwallen en waterpartijen, is gelegen in beschermd natuurgebied “De Ommerschans”. De woning is geheel verbouwd met behoud van authentieke elementen. De wensen en normen van deze tijd rond huis, tuin en omgeving voorzien in een totaal pakket voor het wonen met ster. Het perceel van 5.020 m2 met origineel bakhuisje, garage en schuur grenst aan het water, wat een parkachtig karakter aan de tuin geeft.

Velen kennen dit historische pand vanaf de Balkerweg, maar de oorspronkelijke toegang ligt aan de achterzijde. Een geheel ander beeld verrast degene die een wandeling naar de Ommerschans maken. Ervaar een ware oase van rust, onderdeel van een overdadige natuur in dit prachtige gebied.

De begane grond heeft diverse vertrekken. De woonkamer ligt aan de achterzijde en kijkt uit over de fraaie tuin. Een lange hal leidt naar de voordeur. Aan beide zijden liggen meerdere kamers, de keuken, het toilet, de toegang tot de kelder en de trapopgang naar de opkamer en daarnaast de 1e verdieping.
Op de bovenverdieping is een royale overloop, 3 slaapkamers en een kleedkamer met aansluiting naar de ruime badkamer aanwezig.
Onder de hoge kap is een tweede vloer over een gedeelte van het oppervlak aangebracht. Dit deel is middels een losse trap te bereiken en met wanden afgesloten en voorziet in enorm veel bergruimte.

Technisch is de woning goed en voorzien van hardhouten kozijnen en isolerende beglazing, ook op de bovenverdieping. Eind 2020 zijn 8 zonnepanelen aangebracht en eind 2021 2 nieuwe CV-ketels, waarvan een voor warmwatervoorziening geïnstalleerd. Ook de unit voor de heteluchtverwarming is nieuw. Allen van het merk Brink.

De zeer fraaie tuin is onderhoudsarm aangelegd en waarborgt een optimale privacy.
Deze woning is met veel zorg bewoond en onderhouden.

Kijk ook op de miniwebsite balkerweg75.nl en neem een kijkje in de woning via de 3D tour. Een bezichtiging biedt zoveel meer dan wat de foto’s laten zien.
Bent u serieus geïnteresseerd maakt u dan een afspraak om deze plek te beleven.

Heeft u een vraag over deze woning?

Neem contact op

Locatie