Goudzwaard makelaars
Goudzwaard makelaars

Middeldijk 27

7722 WK, Dalfsen

Verkocht

+ meer
+ meer
+ meer
+ meer
+ meer

Kenmerken

Bouwjaar:
1900
Aantal kamers:
5
Isolatie:
Geen spouw, Geen isolatie
Ligging:
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Open ligging, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Aantal slaapkamers:
4
Verwarming:
Gaskachels
Woonoppervlakte:
146 m2
Aantal verdiepingen:
3
Perceeloppervlakte:
5.500 m2
Energielabel:
G
Garage:
Vrijstaand steen, Vrijstaand hout
Inhoud:
1.062 m3
Status:
Verkocht
Buitenruimte:
Tuin rondom

Omschrijving

Rietgedekte woonboerderij met schuur op ca.5500 m2 eigen grond

Deze rietgedekte boerderij met originele deel en stal ligt op een mooie plek aan de Middeldijk in het Oudleusenerveld. Een prachtige omgeving met meerdere boerderijen zowel met als zonder bedrijvigheid.

Naast de onderliggende grond van 5500 m2 worden naastgelegen percelen separaat te koop aangeboden.

De woning heeft een karakteristieke uitstraling, is gebouwd in 1900, is ruim en heeft een totaal oppervlak van 300 m2. In het voorhuis is de woning gemoderniseerd. Een woonkamer met houtkachel en woonkeuken met modern keukenblok met inbouwapparatuur zijn in goede staat. Vanuit deze vertrekken kijkt men vrij weg over de omliggende weilanden.

Aan de woonkamer liggen 2 kleinere vertrekken, welke als werkkamer of speelkamer gebruikt kunnen worden.
Op de 1e verdieping, boven dit woongedeelte, liggen 2 slaapkamers met vaste kasten en de overloop eveneens met kastruimte.

De grote kapschuur, de oorspronkelijke stal, is voorzien van nieuw riet en de gebinten zijn verstevigd waar nodig. De kap ligt er dan ook strak op en kan weer jaren vooruit. Deze enorme ruimte is steens gebouwd en voorzien van de oorspronkelijke stalramen.

De entree ligt tussen de schuur en het woondeel. Hier is een eenvoudige badkamer gemaakt met bad inclusief douche en wastafel. Het toilet is apart en achter in deze grote ruimte gesitueerd.
In dit gedeelte van het object valt nog veel te verbeteren om het wooncomfort tot een eigentijds niveau te brengen.

Een recent gebouwde moderne houten schuur, met stenen plint en elektrische brede en hoge roldeur, heeft een oppervlak van maar liefst 260 m2. Een enorme open ruimte met veel daglicht is hierdoor voor vele doeleinden geschikt. De bestrate oprit en het ruime erf zorgen vanaf de weg voor een goede bereikbaarheid van zowel de hal als de woning. Ook achter de woning ligt nog een groot bestraat gedeelte en is het mogelijk om te parkeren.

In het grasland naast de woning staat, geheel begroeid, een authentiek bakhuisje. Dit huisje heeft geen functie meer, maar heeft wel een nostalgische waarde bij aankomst op het erf.

Zowel de dorpen Dalfsen als Nieuwleusen liggen op fietsafstand van dit object. Deze beide kernen bieden u alle voorzieningen. De dichtstbijzijnde uitvalsweg is via de kleinere kern Oudleusen met de auto binnen enkele minuten te bereiken.

Dit interessante object is mede door zijn ligging en bijgebouw voor vele doeleinden geschikt.

Voor een kijkje in de woning met een 3D-view en overige informatie verwijzen wij u naar de mini-website middeldijk27.nl.

Heeft u een vraag over deze woning?

Neem contact op

Locatie