De “betere huizen” worden stilletjes verkochtHet aanbod dat voor anderen verborgen blijft

U heeft het vast wel eens langs horen komen de term “ stille verkoop” maar wat houd dat nu precies in. Menig woning blijkt te zijn verkocht en toch vindt u deze niet terug op FUNDA of stond er geen bord in de tuin en is er niet mee geadverteerd. Veel huizen, en niet alleen in het hogere segment, wisselen op discrete wijze van eigenaar. De zogenaamde stille verkoop”.

Waarom stille verkoop?
Waarom eigenlijk zult u zich afvragen? Daar heeft een ieder zo zijn eigen redenen voor. Zo zijn er verkopers die hechten aan veel privacy of veiligheid, of hebben geen haast, of weten dat de woning zeer gewild is. Of simpelweg om te voorkomen dat de woning wordt getoond aan het grote publiek, zodat de woning niet zomaar door iedereen bekeken kan worden.

Wat betekent dat voor de makelaar
Als makelaar gaan we dan extra vertrouwelijk met uw informatie om u kunt dus rekenen op een discrete verkoop. De woning wordt aangeboden door de makelaar aan door hem/haar geselecteerde cliënten. Er komt geen bord in de tuin, de woning wordt niet in de vitrine van de makelaar geplaatst en wordt niet verzonden naar websites. NVM makelaars wisselen wel de informatie uit zodat collegas de woning wel kunnen zien voor eventuele belangstellende potentiële kopers.

Qualis Makelaars hebben zelfs een eigen podium voor zoekers in dit segment.

Wat betekent dat voor uw als woningzoeker?
Funda is dus niet het enige verkoopkanaal. Vraag ook eens bij de makelaar naar de stille verkoop panden. Daarnaast kunt u uw woonwensen kenbaar maken bij de makelaar, die zal vervolgens uw wensen matchen met het specifieke woningbestand. Als u uw gegevens op laat nemen in een speciaal zoekersbestand blijft u ook op de hoogte van dat bestand, wat voor anderen verborgen blijft. In het duurdere segment vindt u op de website van Qualis een exclusief account voor deze speciale” panden.

Tenslotte…
Heeft u al langere tijd gezocht en nog steeds niets gevonden vraag ons ook eens naar het aanbod in de stille verkoop”. Binnenlopen mag natuurlijk ook.


Meer weten?