Batterinkweg 7

7731 AE, Ommen

€ 1.498.000,- k.k.

+ meer
+ meer
+ meer
+ meer
+ meer

Kenmerken

Bouwjaar:
1870
Aantal kamers:
9
Isolatie:
Dakisolatie, Muurisolatie, HR-glas
Ligging:
Aan rustige weg, Vrij uitzicht, Buiten bebouwde kom, Landelijk gelegen
Aantal slaapkamers:
7
Verwarming:
C.V.-ketel, Vloerverwarming gedeeltelijk, Houtkachel
Woonoppervlakte:
395 m2
Aantal verdiepingen:
3
Warm water:
C.V.-ketel
Perceeloppervlakte:
19.296 m2
Energielabel:
A
Garage:
Geen garage
Inhoud:
2.045 m3
Status:
Beschikbaar
Buitenruimte:
Tuin rondom

Omschrijving

Op een heerlijke plek in het kleinschalige buurtschap Besthmen net buiten Ommen ligt deze complete woonboerderij met zijn vele mogelijkheden.

Dit gebied, aan de rand van de Besthmenerberg, is zeer in trek bij wandelaars, fietsers, mountainbikers en paardenliefhebbers. Er lopen hier vele paden, zoals het Pieterpad, de Vechtdal fietsroute en ruiterpaden, die je zo de bossen in leiden. Dit veelzijdige en glooiende gebied nodigt dan ook uit om te genieten van de natuur in al zijn facetten.

Vanuit deze goed onderhouden woning kijkt men over de weilanden naar het iets verder gelegen bos. Op het erf met oude eiken staan meerdere opstallen waaronder een gastenverblijf en een grote schuur welke nu gebruikt wordt als atelier en berging.
Daarnaast ligt een paardenstal met aanliggend grasland en de paardenbak. Ook een hooischuur en een extra schuur voor de traktor e.d. ontbreken hier niet.

De authentieke boerderij is in 2005 geheel gerenoveerd. In het voorhuis behoort inwoning met eigen keuken en badkamer tot de mogelijkheden. De voormalige deel is het hoofdverblijf met royale living, keuken, bijkeuken en wasruimte. Hier is tevens een aparte trapopgang naar de bovenverdieping, waar totaal 6 slaapkamers, een tweede compleet ingerichte badkamer en een separaat toilet aanwezig zijn.
Op deze verdieping is het mogelijk middels een deur een verdeling te maken t.b.v. de privacy voor eventuele inwonenden.

In 2012 heeft de huidige eigenaar van een van de opstallen een gezellig en goed ingericht gastenverblijf gemaakt. Dit verblijf is geheel ingericht met keuken en badkamer, een eigen CV-ketel en buiten een eigen terras wat uitkijkt over de, deels eigen, weilanden. In 2020 zijn in de tuin rondom de woning en het gastenverblijf nieuwe borders aangelegd.

Het zal u niet verbazen dat deze locatie en de gebouwen qua woongenot heel veel te bieden hebben. Wij nodigen u dan ook graag uit om een kijkje te komen nemen om dit te ervaren. Voordien kunt u alvast een voorproefje nemen door de 3D-tour te bekijken en de miniwebsite batterinkweg7.nl te bezoeken.

Hieronder de bewonersrecensie:

Eigenlijk willen we helemaal niet weg uit Besthmen. We wonen hier immers al twaalf jaar meer dan heerlijk: fijne buren, plezierige en behulpzame buurtgenoten, een prachtige plek buitenaf -met hond, fiets of paard ga je zo het bos in- en tegelijkertijd al het noodzakelijke op fietsafstand. Nu onze paarden er niet meer zijn en we verwachten hier binnenkort nog maar met z’n tweeën te zullen wonen, worden het erf met woonboerderij, opstallen, tuin, paardenbak en weilanden te veel van het goede. Daarom hebben we -met pijn in het hart- het besluit tot verkoop genomen. Om deze prachtige plek over te dragen aan de volgende bewoners die er -dat kan niet anders- ook weer van zullen genieten.

Heeft u een vraag over deze woning?

Neem contact op

Locatie