Het is weer Lente op de Onroerend goed markt!Het aantal transacties op de bestaande koopwoningmarkt neemt nog steeds toe, maar aan de grote groei lijkt langzaam een einde te komen. Positief is dat de markt in grote delen van Nederland (waaronder ook het Vechtdal), profiteert van de stijgende lijn. Er werden in het eerste kwartaal van 2017 ruim 10% meer woningen verkocht dan in dezelfde periode een jaar eerder.

 

De woningmarkt is volop in beweging. Prijzen ontwikkelen zich positief door de toenemende vraag. In en nabij de grote steden ontstaat zelfs schaarste; het aanbod kan de vraag niet meer bijbenen. Door de groeiende vraag in de steden profiteert ook het platteland hier enigszins in mee. Kopers moeten weer lang zoeken naar een geschikte woning en daardoor kan het aantrekkelijk worden in de omliggende dorpen en het buitengebied te gaan kijken. Daarnaast merken wij dat bijvoorbeeld ook het landelijk wonen en de woonboerderij weer in trek zijn. In deze onstuimige woningmarkt kan ook de waarde van uw woning sterk zijn toegenomen. Steeds vaker blijkt dat woningeigenaren weer blij verrast zijn met de door ons aangegeven waarde en verwachte verkooptijd. Zodanig zelfs dat zij weer eerst durven te kopen voordat ze verkopen.

 

Eén ding staat vast; het is bij uitstek een goede tijd om uw woning te verkopen! Onze actuele verkoopresultaten geven het vertrouwen dat wij ook voor uw woning een mooie opbrengst kunnen realiseren. En binnen een aanvaardbare verkooptijd! Punt is natuurlijk dat u waarschijnlijk ook weer gaat kopen en dan het nadeel ondervindt van de huidige verkopersmarkt. Afhankelijk van de courantheid van uw woning kan het dus raadzaam zijn om eerst te kopen en dan te verkopen. U koopt de nieuwe woning dan zonder tijdsdruk, doordat u nog niet gebonden bent aan een opleverdatum van de bestaande woning.

 

Dat de prijzen aantrekken is duidelijk te zien aan de verkoopcijfers. Ten opzichte van dezelfde tijd vorige jaar zien we in de gemeente Dalfsen en Ommen een gemiddelde prijsstijging van 3,6 %.  Natuurlijk geldt dit niet voor ieder marktsegment en woning.  Er zijn altijd uitschieters zowel aan de onderzijde als aan de bovenzijde. De kopers blijven kritisch op onderhoud maar dat is geen nieuws. Nieuwsgierig naar uw woningwaarde?

Wij komen bij u langs voor een advies.


Meer weten?