Te koop staan of verkopen?Een oproep aan verkopers… word WAKKER!

De wereld om ons heen is enorm aan het veranderen. Een ieder zal dit beamen, maar handelen wij er ook naar? Ik denk het niet. De mens is geneigd vast te houden aan het oude en vertrouwde handelen met de daarbij vaak behoudende waarden en normen.

Vroeger konden wij, wanneer we ons huis wilden verkopen, rustig achterover blijven zitten. Immers, de koper kwam toch wel voorbij. Soms als vliegen op de stroop. Huizen stonden vaak kort te koop en vele waren in de race voor een en dezelfde woning.

Dit is echter geschiedenis geworden, we weten het allemaal, maar toch, op de één of andere manier leven wij nog steeds met de gedachte dat de koper vanzelf op ons afkomt.

programma’s uw woning met behulp van digitale beelden omtoveren tot luxueuze villa, stylisten die met toeters en bellen en verzetten van meubelen, de werkelijke beelden wat proberen te vertroebelen.

 

Beste mensen, het zal allemaal wel goed bedoeld zijn, maar het helpt niet echt.

Er zijn maar 3 dingen belangrijk:

De prijs, de prijs en nogmaals prijs van uw woning.

Je kunt je afvragen of alles bij het oude blijft of komen wij terecht in een nieuwe wereld?

Het helpt echt niet om de hulp van een exclusieve fotograaf met de grootste lenzen in te roepen, die in een handomdraai uw woonkamer vergroot tot balzaal. Of style switchers die middels ingewikkelde prijsstelling ook nog up to date? Wat wil zeggen, aangepast aan deze moderne tijd, dan kunt u uw woning goed VERKOPEN . Zijn deze factoren niet of onvoldoende aanwezig dan blijft het slechts bij TE KOOP.

 

Tips bij verkoop

TIJD IS EEN SLECHTE RAADGEVER:

  • Weet u dat uw kans op verkoop met

2% per maand afneemt. Dus de stelling- wij hebben de tijd- doet geen opgang.

 

ALLE DAGEN ZIJN ER KANSEN TOT VERKOOP:

  • Kopers zijn er altijd en overal, niet

alleen in het voorjaar wanneer uw tuin aan het ontluiken is.

 

NEEM AL WAT EMOTIONELE AFSTAND VAN UW HUIS:

  • Ruim uw huis op. Repareer datgene

wat stuk is en maak het grondig schoon. Verwijder persoonlijke zaken. Realiseer dat niet u er straks moet wonen maar uw toekomstige koper!

 

ZORG VOOR EEN WONING MET UITSTRALING:

  • Honden en katten, kunnen een

gezinsleven verrijken, echter, de toekomstige koper, kan misschien wel geen dierenvriend zijn. Bestrijdt de luchtjes van uw huisdieren, zorg voor een frisse atmosfeer en zorg ook voor het laten verdwijnen van de eventuele rooklucht. Dit verstoort de gewenste uitstraling van het door u te verkopen huis en het koperspubliek is in deze markt van voldoende keuze, uiterst gevoelig

 

EN DAN TENSLOTTE- VRAAG – DE JUISTE PRIJS:

  • Laat u niet verleiden door een al te

hoge vraagprijs. Zoals al eerder gesteld, de kopers zijn niet dom en

zijn vaak veel beter op de hoogte van de prijsontwikkelingen in de markt dan u denkt.

  • Zorg voor het in topconditie brengen

van uw te verkopen woning en pas daar de juiste prijs op aan. Pas dan kunt u achteroverleunen, tevreden kijkend naar het goed verzorgde te verkopen pand, wachtend tot de eerste kijkers zich aandienen. En dan zou het weleens zo kunnen zijn, dat deze eerste kijkers ook de kopers van uw huis worden.

En dat is het verschil tussen uw huis te koop hebben staan en uw huis verkopen.


Meer weten?